Tipy na zdravé prílohy
Tipy na zdravé prílohy. Čím nahradiť sacharidové prílohy?
Chcete schudnúť alebo len oživiť jedálniček a pochutnať si na zdravej zelenine?
Ryža sa dá nahradiť karfiolom. Karfiol si nastrúhame na strúhadle, dáme podusiť na olejom postriekanú panvicu pridáme koreniny ako na ryžu a soľ. Podusíme, dochutíme a môžeme podávať k jedlu. Alebo ešte počas varenia môžeme pridať zeleninu a máme hotové rýchle zdravé rizoto.
Cestoviny klasické pšeničné za cuketu rýchlo, hotové jemne osmáhnuť na olejom postriekanu panvicu pridáme nastrúhanú cuketu na cestoviny zo škrabkou. /do polievky stačí nastrúhať mrkvu, petržlen namiesto klasických cestovín/
Zemiaková kaša za tekvicovú kašu, tekvicu podusiť na pare alebo upiecť v celku v rúre. Popučiť kto chce zjemniť tak pridať rastlinné / klasické mlieko, trošku masla /ghee, soľ koreniny podľa chuti a podávame k jedlu.
Zemiakové hranolky za zeleninové hranolky mrkva, petržlen, zeler, bataty, nakrájame na hranolky, dáme piecť do rúry na 200 stupnov
Pšeničné pečivo za naan chlieb, 40g kokosovej muky, 2PL kokosoveho jogurtu alebo klasický jogurt, 1PL psyllium, 1PL kokos. olej, 1/2čl prášku do pečiva, 1čl soľ, 120ml horúca voda. Nechať postať cca 10min. Pečieme na suchej panvici 2-3 min z oboch strán. Výjdu 4 ks. Dnes som robila, no nenafotila, ale oplati sa vyskúšať. Ja som pridala ešte koreniny sušený cesnak jemne prebije vôňu kokosu a razcu.